Over ons...

 

Van kindsbeen af was ik al gepassioneerd door tekenen en knutselen. 

 

Er waren toen geen laptops, tablets of smartphones. We speelden buiten of verslonden strips. We groeiden op met stripweekbladen als Robbedoes, Kuifje, Eppo en Ohee. De jaren zeventig waren de gouden tijden van het Belgische stripverhaal.

 

Ik droomde er van om ook striptekenaar te worden en maakte zelf al gauw strips en cartoons, die ik publiceerde in de toen nog populaire schoolkrantjes of KSA kampkrantjes.

Onder invloed van ouders en leerkrachten koos ik voor een technisch wetenschappelijke opleiding in plaats van het kunstonderwijs. Een goed diploma halen, weet je wel. 

 

Doorheen de jaren bleven we echter tekenen en oefenen. Met de opkomst van de PC en zijn digitale tekenprogramma's ging een nieuwe wereld open en met het internet waren er plots gratis publicatiemogelijkheden voor iedere amateur.

 

De droom om strips en cartoons te tekenen en te publiceren bleef. Daarom startte ik jaren geleden als bijberoeper. Ik kreeg al vlug opdrachten en werkte voor uitgeverijen en communicatiebureaus.

 

De afgelopen jaren laste ik een professionele pauze in en werkte ik nagenoeg alleen aan eigen projecten, zoals een eerste kinderboek. Maar nu zijn we weer gestart als free lance illustrator en striptekenaar onder de naam Illugraphix. 

 

Wij kijken er naar uit u als klant te mogen begroeten. 

 

Groeten,

 

Béné

 


Werk van een 6 of 7 jarige striptekenaar  in spé